Connect with us

Ahven

Soolatud ahvenafilee oliivõli ja punase sibulaga

Avaldatud

kuupäeval

2022. aasta kala on ahven, seetõttu üritame käesoleval aastal ahvenaid võimalikult palju kasutada ka Kalastaja toidurubriigis. Otsa teeme lahti soolatud ahvenafileedega.

Kui tavaliselt ahvenaid praetakse, suitsutatakse, marineeritakse või keedetakse supiks, siis soolamine on asi, mida triibude puhul reeglina ei praktiseerita. Kõige paremini sobib soolamiseks talvine ahven, soovitavalt selline, mis on püütud n-ö suurest veest, nt Lämmijärvest, Peipsist või üldsegi merest. Mõnest sisemaa rabajärvest tabatud ahven ei pruugi soolates jääda maitsev, sest niisugustest oludest pärit kalal kipub olema juures tugev n-ö keskkonnamaitse ja ning see jääb tunda.

Continue Reading
Reklaam
Kommenteeri

Jäta kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga