Connect with us

Kalastaja Köök

Lestaokroška

Avaldatud

kuupäeval

Nagu juba traditsiooniks on saanud, oli Kalastaja köök ka sel aastal Lestafestile süüa tegema kutsutud. Sestap tuli külastajaid taas millegi uuega üllatada.

Kuna lõppenud suvi oli haruldaselt soe ning kuuma kesksuvist leitsakut jätkus ka augustikuusse, tuli tahtmine välja mõelda midagi värsket ja jahutavat. Nii otsustasimegi Lestafesti külastajatele valmistada külma suppi. Selle aluseks võtsime okroška (vene keeles окрошка; крошить ‘peenestama, hakkima’), vene köögist pärit külma kaljasupi, mille peamisteks koostisosadeks on aedviljad. Meie asendasime kalja keefiriga, teiste aedviljadega aga käisime ringi suhteliselt vabalt ehk vaatasime, mida kapis leidus ja millega katsetada kannatas.

Continue Reading
Reklaam
Kommenteeri

Jäta kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga