Connect with us

Kalastaja Köök

Teeme ise: toiduainete kuivatamine ja dehüdreeritud matkatoidud

Avaldatud

kuupäeval

Külmkuivatatud spets-matkatoidud maksavad matkapoodides 7–15 eurot ports ja selline hind võtab kukalt kratsima ka kõige kirglikuma vanderselli. Kas matkatoite annab kvaliteedis kaotamata teha ka ise? Alvar Heiste on toiduainete kuivatamise ja dehüdreeritud matkatoitude valmistamisega tegelenud ligi kümme aastat ning jagab järgnevas loos oma kogemusi.

Mina jõudsin toiduainete kuivatamise ja kuivtoitude valmistamise juurde läbi praktilise vajaduse. Nimelt ostsin kunagi kalale kaasa võtmiseks topsisööke, mis pidanuks sisaldama ka liha, aga seda ei õnnestunud leida isegi luubiga otsides. Kuna pakendile trükitud sõna „singimaitseline“ kaloreid ei anna, mõtlesin, et mis seal ikka – panen ise liha sisse. Koos lihaga aga jäi pakend väikeseks ning pärast ümberpakendamist tundus see ühekordne söögitops üldse mõttetuna. Nii hakkasingi dehüdreeritud matkasööke ise nullist tegema ning olen praeguseks asjaga tegelenud pea kümme aastat.

Continue Reading
Reklaam
Kommenteeri

Jäta kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga