Connect with us

Üritused

Avatud kalasadamate päev tuleb taas!

Avaldatud

kuupäeval

29. aprillil toimub kalanduse teabekeskuse ja Maaeluministeeriumi eestvedamisel viies avatud kalasadamate päev, kus külalistele on avatud rohkem kui 20 sadamat üle Eesti. Täpsem info iga konkreetse sadama ja seal aset leidva programmi kohta on leitav internetist märksõna „avatudsadamad“ alt.

Sel aastal on n-ö peasadamaks Tallinna külje all asuv Leppneeme kalasadam, kus on palju meelelahutust ja rahvast rõõmustab ansambel Kosmikud. Piirkonniti osalevad sadamad on järgmised:

Harjumaa – Leppneeme kalasadam ja Tallinna Kalaturg;

Hiiumaa – Naistlaiu, Kõrgessaare, Sõru ja Roograhu;

Pärnumaa – Japsi kalasadam, Lindi, Võiste ja Fishing Village;

Läänemaa – Nõva, Dirhami, Sviby, Topu ja Puise;

Saaremaa – Muratsi;

Virumaa – Toila ja Eisma;

Peipsi – Mehikoorma, Kolkja ja Varnja;

Võrtsjärve – Valma Vanasauna ja Jõesuu sadam.

Väravad avatakse kõikjal kell kaheksa hommikul ja tegevust jagub kuni kella kaheni päeval. Kui ilm vähegi lubab ja jumal kalaõnne annab, on võimalik otse kaluritelt osta värsket kala ja võtta kontakte, et ka tulevikus oleks n-ö oma isiklik kalur käepärast.

Paljudes sadamates tegutsevad kalakokad, kes õpetavad rahvale meie rahvuskala räime käitlemist ning kogupereüritusele kohaselt toimub lastele erinevaid töötubasid. Samuti on see ainukordne võimalus tutvuda Eesti eriilmeliste kalasadamatega, kuhu tavakodanik võib-olla muul ajal ei satugi.

NB! Tulijad peaksid kindlasti tutvuma ilmateatega ja vastavalt sellele riietuma.

Continue Reading
Reklaam
Kommenteeri

Jäta kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga