Connect with us

Riided

Norfin Nordic– kerge, veekindel ja soe kostüüm naistele

Avaldatud

kuupäeval

Norfin täiustas eelmisel aastal ka naiste talveriiete kollektsiooni ning täiesti uute materjalidega. Kui varasem talikostüüm Norfin Snowflake tundus seljas raskevõitu ning natuke kohmakas, siis uus kollektsioon nimega Norfin Nordic on hoopis teine tera.

Nii püksid kui jope tunduvad eelmiste komplektidega võrreldes seljas kaalutud ning kasutatud on materjale, mis tagavad hingavust kaotamata parema veekindluse (8000 mm, teibitud õmblused). Selle kostüümi puhul on suureks eeliseks see, et pükse ja jopet müüakse ka eraldi ning valikus on kaks värvitooni – Nordic Purple ning Nordic Space Blue. Lisaks on pükstel kõrge selja- ning esiosa, mis tagab maksimaalse soojuse ning tuulekindluse. Püksid sobivad kandmiseks nii kummiku kui saapaga, sest sääre alaosa laius on reguleeritav (vt foto). Samuti on reguleeritav keskkoha laius, mis muudab need püksid sobivaks ka väga õblukestele naistele (samuti saab vajadusel pükste alla riietuse kihte juurde panna). Üks eriti hea omadus, mis mulle väga meeldib, on jopel ning pükstel paiknevad aasad vidinate riputamiseks, näiteks annab talipüügil nende külge panna jääkulbi või suusatamisel mäepileti. Jopel on kaks küljetaskut, rinnatasku ning sisemised taskud.

Oma kerguse ja hingavuse tõttu sobib Norfin Nordic hästi kõigiks talvisteks tegevusteks, kuid aktiivsel liikumisel (näiteks mäesuusatamisel) tasub meeles pidada, et kostüüm on tõesti väga soe ning valida spetsiaalne Norfin Active Pro termopesu, mis on välja töötatud just eriti aktiivseteks tegevusteks. Selle kangas on antibakteriaalne (töödeldud hõbeniidiga) ning kuivab kähku, et higi ja niiskust maksimaalselt kiiresti ja efektiivselt kehapinnalt eemale juhtida. Tavapärastest soojadest pesudest soojem mikrofliisist valik on talikostüümiga samades toonides Norfin Performance Space Blue.

Eelmise aasta kogemuse põhjal (ning võttes arvesse, et olen keskmisest külmakartlikum) julgen Norfin Nordicu kostüümi naistele kindlasti soovitada. Kuna kalapüügil vaheldub tihtilugu aktiivne liikumine passiivsega, võib vahel olla üsna keeruline end sobivalt riidesse panna, s.t valida niisugune riietus, millega ei hakkaks ühe koha peal passides külm ega liikudes liiga palav. Talvel kalastades kannan mina aluskihina aktiiveseks liikumiseks mõeldud Active Pro termopesu ning selle peal mikrofliisist Norfin Space Blue pesu. Selline kombinatsioon tagab aktiivsel liikumisel tekkiva higi kiire eraldumise ehk Active Pro kuivab kiirelt ning pealmine mikrofliis hoiab sooja, et külm nahavahele ei poeks. Rohkem kihte ei ole vajalik ka -15°C või -20°C kraadi juures, kui me räägime kalapüügist, kus vahelduvad aktiivne liikumine (kala otsimine, aukude puurimine jne) ja passiivne ühel kohal istumine. Küll aga tundsin, et mootorsaaniga sõites oleks mõnel pakaselisemal päeval tahtnud kostüümi alla veel üht kihti soojemat fliisi – just ülekeha jaoks.

Julgen öelda, et lõpuks on naistel olemas komplekt, mille juures on kõigele mõeldud – kerge, veekindel, soe ning minimalistliku disainiga. Ja et kõik oleks lõpuni stiilipuhas, on Norfin Nordicu kollektsioonis ka sama tooni soojad labakindad ning kõrvikmüts!

Continue Reading
Reklaam
Kommenteeri

Jäta kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga