Connect with us

Kalastaja

Rannakalurid tunnustasid sõpru ja vaenlasi

Avaldatud

kuupäeval

Kaheksa Eesti rannakalureid ühendavat katusorganisatsiooni valisid detsembri algul Kalandusvõrgustiku aastalõpuseminaril esmakordselt Eesti rannakalanduse sõbra ning vastase. Tunnustuse idee autor on Pärnu rannakalur Tarmo Luks.

Üsna üksmeelselt leiti, et 2022. aasta rannakalanduse sõbraks on Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet ehk PRIA. Rannakalanduse eri piirkondade organisatsioonide ja PRIA vaheline koostöö ulatub 14 aasta taha, kui kalanduse tegevusgrupid Euroopa Kalandusfondi meetmete raames tegevust alustasid ning oldi üsna ühtmeelt, et ajas on see koostöö järjest paremaks läinud.

Käesoleva aasta rannakalanduse vastaseks valiti enim nominatsioone pälvinud Keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna juhataja Herki Tuus. Rannakaluritele on Herki kustumatu mulje jätnud eelkõige korduvate katsetega vähendada ajaloolisi püügivõimalusi. Samas ei saa märkimata jätta, et kormorani ohjamise osas on rannakalurid ja Herki leidnud ühise keele ning teinud ka koostööd. Vastasena leidis ära märkimist ka Keskkonnaamet, kes käesoleval aastal korduvalt viivitas lubade andmisega kormoranimunade õlitamiseks. Viimased loa menetlused on kestnud üle poole aasta ja on siiani vastuseta.

Rannakalurid loovad iga-aastasest sõprade ja vaenlaste tunnustamisest kujundada traditsiooni.

Continue Reading
Reklaam
Kommenteeri

Jäta kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga