Connect with us

Kaupmees

Kalastussport.ee – spinningumehe kommipood

Avaldatud

kuupäeval

Aina enam tuure koguv hooaeg on toonud Kalastussport.ee lettidele mitmesugust uut ja põnevat püügivarustust.

Esimene asi, mis Kalastussport.ee Tartu kauplusesse sisenedes silma jääb, on see, et pood on silmnähtavalt spinningupüügi suunas kaldu. „Väikese poe puhul on spetsialiseerumine üks võimalusi, kuidas paremini hakkama saada,“ ütleb kirglikust kalamehest kaupluse omanik Sten Urbanik. „Kalastussport.ee on keskendunud paljuski jigitamisele ja eriti microjigile, seda kaupa on siin kindlasti rohkem kui keskmises Eesti kalastustarvete kaupluses.“ Poe tugevaimaks küljeks ongi väga hea silikoonvõdikute (sh söödavate silikoonide) valik, mida võib liialdamata nimetada Tartu üheks paremaks (kui mitte kõige paremaks). Nende seast leiab ka mitmeid niisuguseid kaubamärke ja mudeleid, mida teised kauplused ei paku, vähemalt mitte nii laias valikus. Sten ütleb, et näeb silikoonvõdikute sortimendi nimel päris palju vaeva. „Näiteks hoian pidevalt silma peal, millega mujal Baltikumis püütakse ja kala saadakse ning üritan neid kaubamärke või mudeleid oma poodi kah sisse saada. Kaupa, mis on meiega sarnastes tingimustes ära proovitud ja toimivaks tunnistatud, on hea kindel tuua ja müüa,“ räägib ta.

Stenile endale meeldib kõige rohkem ahvenapüük microjigiga ning see peegeldub ka poe kaubavalikus. Ahvenajigide kõrval aga on saadaval ka väga palju koha- ja haugipüügiks sobilikke mudeleid. Lisaks Tartu parimale Keitechi valikule ja mitmetele n-ö vanadele kaubamärkidele (Fanatik, Perchik, Narval, Akara jt) on Kalastusspordis sellest aastast olemas ka kvaliteetne Pontoon21 ja Megabassi toodang, mille seast leiab supervärve nii koha-, haugi- kui ahvenapüügiks. Täiesti uutest brändidest tuli aasta alguses sisse Gemini – need on erilisest ülielastsest materjalist võdikud, mida võib väga pikaks venitada, ilma et need katki läheksid. Kalamehe pilguga vaadates tähendab see paremat vastupidavust püügi käigus – kuna jigid kestavad kauem, kulub neid vähem.

Spinningurullidest on sellest aastast saadaval Savage Geari toodang. Savage Gear on seni tuntud peamiselt oma suurte röövkalade püügiks mõeldud lantide ja ritvade poolest ning kaup on turul positsioneeritud hinna- ja kvaliteediskaala keskmisest tasemest kõrgemale. Varasemal ajal Savage Gear spinningurulle ei pakkunud, aga möödunud aastast alates on need lõpuks olemas. Kvaliteedistandardite poolest järgivad need sama kontseptsiooni nagu ülejäänud Savage Geari asjad – neid ostes võib kalamees olla kindel, et kaup on korralik ega vea püüdjat alt.

Kalastusspordis on kohapeal olemas ülikerge ja sametise käiguga SG-seeria mudelitega 2, 4, 6 ja 8. Need on korralikud kergema ja keskmise püügiklassi rullid (hind sõltuvalt mudelist 49–119 eurot), mis erinevad üksteisest laagrite arvu ning tehniliste erilahenduste poolest. Hinnalipikule märgitud summa eest saab aga ootamatult palju – isegi seeria kõige lihtsamal ja taskukohasemal mudelil, SG 2-l, on kuus laagrit ja uskumatult kerge käik.

Muudest kaubamärkidest on spinningurullide seas esindatud veel ka Okuma, Shimano, Favorite, DAM-i, Ryobi, Zammataro jt toodang.

Spinninguritvade valik ei ole Kalastusspordis nii lai nagu suurtes poodides, sest kasutada olev poepind seab omad piirid. Küll aga leiab selle hulgast tõelisi maiuspalu. Sten ütleb, et üritab põnevamad või mingi püügiviisi jaoks väga hästi sobivad ridvad pidevalt sees hoida. Kuna Sten on ise kõva microjigitaja, on mõistetav, et rõhk on taas microjigitamisel ja ahvenapüügil, aga mõistagi on olemas ka toekamad latid kohale ja haugile. Kaubamärkidest toob Sten eraldi välja Major Crafti (Jaapan) Crazy Fishi, Savage Geari ning Favorite’i. Kõik need toodavad väga ägedaid ritvu.

Lisaks eelnimetatutele pakub Kalastussport.ee laias valikus jigitamiseks vajalikke spetskonkse, tinast ja volframist raskuspäid, liidrite ja lipsude sidumiseks vajalikku fluorocarboni, erinevaid nööre, landilõkse, UV-vildikaid jm. Kõik ühest kohast, nagu ikka!

Õngitsejale ja fiidrimehele pakub Sten jätkuvalt head valikut Zammataro peibutussöötasid, lisandeid ja atraktoreid. Zammataro on premium-klassi sööt, tuleb Saksamaalt ja selle looja Michael Zammataro on ka ise kõva võistlusõngitseja. Valikus on klassikalised söödasegud kõigile põhilistele püügikaladele nii õngitsemiseks kui fiiderdamiseks. Eeliseks nimekate konkurentide ees on mõnevõrra odavam hind. Õngitsemishuvilistele on jätkuvalt saadaval ka Tubertini õngitsemisvarustus (ridvad, rullid, ujukid jne), samuti saab Kalastusspordist alati värsket konksusööta, usse ja tõuke.

Kalastussport.ee kauplus asub Tartus, Anne Selveris (Kalda tee 43) ning on avatud esmaspäevast laupäevani kella kümnest hommikul seitsmeni õhtul. Läbi e-poe kalastussport.ee on pakutav kaup aga kättesaadav üle Eesti ja ööpäevaringselt. Väiksemate ja keskmise suurusega kalastusvidinate saatmiseks kasutab Sten pakiautomaate, ritvade puhul aga kullerit. Tööpäeva sees vormistatud tellimus pannakse teele viivitamatult, sest kõigi suuremate teenusepakkujate pakiautomaadid asuvad sealsamas Anne Selveris.

Kalastussport.ee

Kalda tee 43 (Anne Selver), Tartu 50707

Avatud E–L 10.00–19.00

Telefon: 53 854 310

FB: kalastussport.ee

www.kalastussport.ee

Continue Reading
Reklaam
Kommenteeri

Jäta kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga