Connect with us

Keskkond

Tühjade ussikarpide vastu saab tasuta usse

Avaldatud

kuupäeval

Kalastus.eu jätkab kampaaniaga, mille käigus meie veekogude kaldad seal vedelevatest tühjadest ussikarpidest puhtamaks saavad.

Käies ise palju kalal ning nähes, kui palju tühje ussikarpe kõikjal meie veekogude kallastel vedeleb, tekkis paar aastat tagasi mõte jõe- või järvekaldal vedelevad karbid kokku koguda. Arutasime asja erinevate inimeste ja tarnijatega ning võtsime vastu otsuse, et hakkame tühje ussikarpe tagasi võtma ning neid taaskasutusse saatma. 2019. aasta märtsis võtsime Kalastus.eu kaupluses tagasi esimesed ussikarbid ning aktsioon pälvis kohe hulgaliselt positiivset tagasisidet. Inimesed olid üllatunud, kui väärt mõtte peale on tuldud.

Miks peaks kalamees oma tühjad ussikarbid kauplusesse tagasi tooma? Selleks on õige mitu põhjust. Esiteks annab Kalastus.eu iga kümne tühja ussikarbi toojale karbitäie tasuta sõnniku- või kompostiusse (nr 2–4) omal valikul. Teiseks panustame oma tegevusega puhtamasse loodusesse ning keskkonda. Kes ikka soovib kalastada keset prahti täis loobitud jõe- või järvekallast.

Kevadisel kalapüügi tipphooajal müüakse Eestis üle 20 000 karbitäie usse kuus, millega satub loodusesse suur hulk plastikut. Alates kampaania algusest 2019. aasta märtsis oleme kokku kogunud ja taaskasutusse andnud üle 2000 ussikarbi. Tõsi, müüdud koguseid arvestades ei ole see väga suur portsent, aga ka väike samm puhtama keskkonna suunas on väärt seda, et see astuda. Kalastus.eu 2021. aasta eesmärgiks on koguda kokku ning suunata ringlusesse tagasi vähemalt 5000 ussikarpi. Kõik kogutud karbid lähevad sõnnikuusside pakendamiseks või tõukude transpordiks.

Kampaania reeglid

• Tallinnas Männiku tee 104A asuvasse Kalastus.eu kauplusesse tuleb tuua 10 tühja ussikarpi (sobivad ka Poola ööusside karbid).
• Karbid ei pea olema pestud (s.t võivad olla seest mullased).
• Karp peab olema komplektne, s.t karp ja kaas.
• Karp peab olema terve, et seda oleks võimalik taaskasutada.
• Iga kümne tühja ussikarbi eest anname kingituseks karbitäie sõnniku- või kompostiusse kalamehe omal valikul
(nr 2–4).

Tühje ussikarpe saab meile saata ka pakiautomaadi vahendusel. Täpsema info saamiseks võta ühendust meilitsi info@kalastus.eu või helista +372 533 25 055 (Marko).

Vaata ka http://www.kalastus.eu/et/p/tasuta-ussid

Continue Reading
Reklaam
Kommenteeri

Jäta kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga