Connect with us

Ahven

Sügisel Turu saarestikus

Avaldatud

kuupäeval

Juba üle kümme aasta oleme sügiseti külastanud Turu saarestikus Nauvos asuva Biskopsö saare ümbruse kalavesi. Lõppenud sügisel kalastasime seal kokku lausa kolm korda ja iga kord oli merel pakkuda midagi uut.

Meie igasügisene Turu saarestikus käimise traditsioon sai alguse sellest, et varasemate Ahvenamaa kalareiside logistika kippus tänases kiires elutempos ülemäära pikaks venima. Erinevate laevade ja praamide ootamisele ja nendega sõitmisele kulus ebaproportsionaalselt suur osa reisile planeeritud ajast ja see muutus pikapeale tüütuks. Lohiseva logistika tõttu oli aina raskem leida ka neljale perele sobivat aega, mil mehed ja pojad saaksid koos kalal olla ja naispere metsas seeni korjates või kaubandust külastades omi asju ajada. Nii saigi pööratud pilgud Turu saarestiku poole, kuhu jõudmine on märkimisväärselt kiirem – hommikul pool seitse sõidad Tallinnas laevale ning Helsingisse jõudes jääb sihtkohani veel vaid paarsada kilomeetrit. Kui tee peale jäävates kalastustarvete poodides liiga palju aega ei kuluta, oled kell kaks juba paadiga vee peal ja sõidad püügipaika. Ahvenamaale minnes ootaksid sel ajal alles laeva- või praamisabas.

Continue Reading
Reklaam
Kommenteeri

Jäta kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga