Connect with us

Kalastaja Köök

Merikoivula kuldsed haugikotletid

Avaldatud

kuupäeval

Septembri keskel toitlustasid Toosikannu Puhkekeskuse kokad eesotsas peakokk Sander Lehtojaga Merikoivulas mitmepäevast seltskondlikku kala-püügivõistlust ja kui ahvenaid suitsutasid külalised ise, siis hõrkude haugikotlettide valmistamine usaldati siiski professionaali hoolde. Esitlemegi siinkohal ajakirja Kalastaja lugejate rõõmuks kirja pandud ja Merikoivulas värskelt püütud haugist tehtud kotlettide retsepti. Hõrgutised kadusid laualt igatahes kiiremini kui loojuv päike saarte taha. Kuidas siis valmivad Merikoivula kuldsed haugikotletid?

KOOSTISOSAD

  • 1 kg haugifileed
  • 1 suurem sibul
  • 250 g peekonit
  • 2 muna
  • Peoga riivsaia
  • Hapukoort
  • Tilli
  • Soola
  • Pipart
  • Sidrunimahla
  • Kalapuljongit
  • Võid

Valmistamine

Fileeri haug ja lase läbi hakklihamasina. Lõika peekon ja sibul kuubikuteks ning lisa hakkmassile. Lisa sinna veel muna, riivsai, hapukoor ja till. Maitsesta segu soola, pipra ja sidrunimahlaga ning kui kodus juhtub olema, lisa ka natuke kalapuljongit.

Sega kõik ühtlaseks massiks (mida vähem segada, seda õhulisem ja pehmem tulemus jääb). Vormi sobiva suurusega kotletid ning prae keskmisel kuumusel võis mõlemalt poolt kuldseks. Paku juurde külma tartarkastet ja veerand sidrunit või laimi. Või lausa mõlemat.

Häid maitseelamusi!

Ja kui see meelde ei jäänud, lae siit Merikoivula kuldsed haugikotletid omale arvutisse!

Merikoivula kuldsed haugikotletid
Continue Reading
Reklaam
Kommenteeri

Jäta kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga