Connect with us

Kalastaja

25 aastat ja 100 numbrit Kalastajat

Avaldatud

kuupäeval

Küll see aeg lendab kiiresti. Kui ma 1998. aastal Tartu Ülikooli viimase kursuse üliõpilasena Kalastajaga liitusin, ei osanud ma ka kõige julgemates fantaasiates ette kujutada, et minu teekond ajakirjas nii pikaks kujuneb. Ometi on see just nii läinud ja veerand sajandit on möödunud pea märkamatult. Koos Kalastajaga on saanud täiskasvanuks terve põlvkond noori kalamehi.

100 numbrit ja 25 aastat on väärikad näitajad. Ehkki 100 on igavesti uhke ja ümmargune, pole see tegelikult kuigi erakordne, sest sajanda numbrini on jõudnud paljud ajakirjad. Seevastu 25 ilmumisaastat on ühe ajakirja – eriti veel hobiajakirja – jaoks palju märgilisem saavutus, sest selle verstapostini jõudnud väljaandeid on oluliselt vähem. Täna on hea meel tõdeda, et 1996. aastal alustanud Kalastaja on veerand sajandit hiljem jätkuvalt elus ja hea tervise juures ning selle üle võib ainult uhkust tunda. Kui palju meil üldse selliseid ajakirju on, mis nii kaua on ilmunud?

Minu toimetada on olnud 70 numbrit Kalastajat, mis ajaliselt teeb kokku pea 18 aastat. Tuttavad küsivad sageli, et kuidas sa kogu aeg uusi teemasid leiad. Ega see tegelikult nii keeruline olegi – kalastusvaldkond areneb pidevalt, igal aastal tuleb välja loendamatu hulk uut püügivarustust, tekivad uued püügiviisid jne. Ideede ammutamiseks tuleb eelkõige palju kalal käia, sest head mõtted sünnivad ikka kalal olles.

Kui ma vaatan täna tagasi ajakirja juures veedetud veerandsajandile, pean ütlema, et see on olnud erakordselt huvitav aeg. Ma olen saanud püüda kala kohtades ja hulgal, millist õnne mul muidu ealeski poleks olnud; omandanud lugematu hulga teadmisi erinevate püügiriistade ja -viiside kohta ning kohtunud fantastiliste inimeste ja ülimalt andekate kalameestega. Isegi oma parimad sõbrad olen leidnud läbi ajakirja toimetamise. Kõik need on sedasorti asjad, mida ilma Kalastajata poleks kindlasti juhtunud.

Sada numbrit on valmis – mis nüüd? Ega’s muud, kui laseme aga edasi – annaks vanajumal vaid tervist ja kalajumal veekogudesse kala. Kuni kala jätkub, on küllaga põhjust ka harrastuskalastuse ajakirja toimetades rõõmu tunda, et kuidagi on õnnestunud töö ja hobi sedamoodi kokku põimida, et veerand sajandit on möödunud nagu mõte. Pikka iga sulle, Kalastaja! Tervist!

Kes tahab juubilari õnnitleda ja kingitusi teha, siis sellega on nagu ikka – parim kingitus on see, kui saadate meile kaastöid, vahvaid lugusid ja pilte ning tellite Kalastaja koju ka edaspidi.

PS. Juba kaks numbrit oleme ka digis (www.digikalastaja.ee). Kui seni oli süsteem veel veidi toores ja katsetamisjärgus, siis nüüd on asjad nii kaugel, et saame selle ka ametlikult maha hüüda. Kellele meeldib asju internetis lugeda, palume lahkesti külastada!

Continue Reading
Reklaam
Kommenteeri

Jäta kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga