Connect with us

Keskkonnaamet

Alates 1. juulist saab taotleda vähipüügiluba

Avaldatud

kuupäeval

Aimar Rakko

Alates 1. juulist saab taotleda vähipüügiluba

Neljapäeval, 1. juulil kell 9 algab vähipüügitaotluste vastuvõtt veebiaadressil pilet.ee ning Keskkonnaameti Tartu ja Kuressaare kontoris.
Keskkonnaameti vee-elustiku spetsialisti Kerli Pettai sõnul pole enamikesse maakondadesse 2021. aastal vähipüügilubadele piirarvu seatud. „Erandid on Pangodi järv Tartumaal ja kogu Saaremaa. Nendesse püügipiirkondadesse loa saamiseks tuleb taotlus esitada 1. juulil kohe pärast kella 9 hommikul, sest soovijaid on palju ning kõigile lube paraku ei jagu,“ ütles Kerli Pettai.

  1. aasta vähipüügilubadest müüakse 98% internetis pilet.ee keskkonnas, ülejäänud 2% Keskkonnaametis. Vähipüügiks on vaja soetada kalastuskaart, mida on kõige mugavam teha veebiaadressil pilet.ee. Esmataotlejal on vaja luua kõigepealt kasutajakonto ning autentida end ID-kaardi, mobiil-ID või internetipanga vahendusel. Seejärel saab esitada taotluse.
    Keskkonnaametis saab kohapeal esitada taotlusi Tartu ja Kuressaare kontoris neljapäeva, 1. juuli hommikul kella 9–10. Muul ajal ning teistes kontorites (v.a Palmse, Tooma, Penijõe, Viidumäe ja Otepää kontoris, samuti Keskkonnaameti peakontoris) saab taotluse jätta kontori postkasti. Taotluse võib saata ka postiga või e-postiga info@keskkonnaamet.ee.

Alates 2021. aastast saab kalastuskaardi soetada kindlaks kuupäevaks. Kalastuskaardi soetamisel tuleb valida soovitud veekogu ja kuupäev, misjärel tekib taotlejal kohe õigus püügile asetada kuni viis vähipüügivahendit. Ühe vähipüügiloa hind on 15 eurot. 2021. aastast on lubatud igal vähipüüdjal ühes ööpäevas püüda kuni 75 jõevähki. Üks isik saab sama maakonna piires osta vähipüügiloa kuni kolmeks ööpäevaks, Saaremaal ja Pangodi järvel kuni üheks ööpäevaks.

Jõevähi püük on lubatud 1. augustist kuni 31. augustini. Kalastuskaarti ei saa osta isikud, kellel on varasemast kalastuskaardi kohta kohustuslik püügiaruanne esitamata.

Loe vähipüügist lähemalt Keskkonnaameti kodulehelt. Sellelt lehelt leiab ka nimekirja veekogudest, kus vähipüük on keelatud.

Lisateave:
Kerli Pettai
Keskkonnaameti vee-elustiku spetsialist
kerli.pettai@keskkonnaamet.ee
5366 2619

Continue Reading
Reklaam
Kommenteeri

Jäta kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga