Connect with us

Varustus

Kui plaanid osta kasutatud varustust

Avaldatud

kuupäeval

Kalapüük muutub aasta-aastalt aina popimaks, aga kaugeltki mitte kõik, kes tahaksid selle harrastusega tutvust teha, ei raatsi osta poest uut varustust. Äkki ei hakkagi kalastamine niivõrd meeldima, et need sajad makstud eurod end õigustaksid. Teisalt muutub üha aktuaalsemaks taaskasutuse temaatika – kui asi on töökorras ja ressurssi veel alles, siis miks mitte seda edasi kasutada. Teise ringi kalastusvarustuse ostmise ja selle mõttekuse kohta on toimetusest uurinud õige mitu inimest. Alljärgnevalt käimegi üle põhilised asjad, mida peaks kasutatud kalastusvarustust ostes jälgima. Mida üldse kannatab peetud peast osta ja mida mitte?

Hind peibutab
Kui me jätame kõrvale vanade asjade kollektsioneerimise ja huvi vanavara vastu, siis ainus tõsiseltvõetav põhjus, miks kasutatud kalastusvarustust üldse osta, on selle madalam hind võrreldes poehinnaga. Igapäevaelus aina suuremat kandepinda koguv loodushoid ja sellega seotud taaskasutus on kalapüügi juures teema üksnes nurkapidi, sest kasutatud spinningu- või õngeridva ostmine maailma päästmisele oluliselt kaasa ei aita. (Igaüks võib ise mõelda, kui palju ressursside kokkuhoidu annab ühe süsinikridva taaskasutamine ajal, kui arvestatava osa maailmas toodetavast süsinikkangast neelab Airbusi lennukikerede valmistamine.)
Ostu-müügiportaalides pakutakse kasutatud kalastusvarustust seinast seina hindadega. Hästi laias laastus on hind, millega vähekasutatud asjadega tehinguid tehakse, umbes pool kuni kolmveerand uue asja poehinnast (küsida võib muidugi igasuguseid numbreid, küsitakse kah). Korralikke kasutatud asju ülemäära sageli ei liigu, üldse on kalastusvarustuse järelturg pigem väike (eriti selles osas, mis puudutab töökorras ja kasutatavat varustust).

Continue Reading
Reklaam
Kommenteeri

Jäta kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga