Connect with us

Kalapüüginõuded

Veebi ja nutiseadme rakendus “Kalapüügipiirangud” (Kalanduse teabekeskus)

Avaldatud

kuupäeval

Paljudel on tekkinud mõte: “Läheks kalale!”, aga kas ma tohin täna püüda haugi spinninguga Viljandi järvel? Sedalaadi küsimustele aitab vastata Kalanduse teabekeskuse tellimusel valminud veebi ja nutiseadme rakendus “Kalapüügipiirangud“.

Rakendus sisaldab andmeid kalapüügieeskirjast, kalapüügiseadusest, looduskaitseseadusest, ajutistest püügikitsendustest, põllumajandusministri ja keskkonnaministri käskkirjadest. Seega sisaldab rakendus infot nii harrastajale kui kutselisele kalurile. Samuti kuvatakse kaitstavaid objekte, mis võivad piirata kalapüüki, näiteks kaitsealad ja seal kehtivad liikumispiirangud.

Nutiseadme vaade

Rakendus on kolmekeelne: eesti, inglise ja vene. Kasutaja saab otsida teda huvitavat veekogu või aadressi ja nutiseadme puhul saab kasutada ka GPS positsioneerimist. Seejärel kuvatakse selle piirkonna

kaart ja nimekirjas seal kehtivad piirangud. Piirangud on jaotatud nelja rühma: kalapüügipiirangud, üle-eestilised piirangud, liikumispiirangud ja kaitstavad objektid. Piiranguid on võimalik filtreerida kehtivusaja, kalaliigi ja püügivahendi järgi. Samuti on võimalik vaadata nn uusi piiranguid: kuvatakse ainult piiranguid, mis hakkasid kehtima kümme päeva tagasi või hakkavad kehtima 10 päeva jooksul. Kaarti ja piiranguid on võimalik printida.

Kalapüügipiirangud 2.0 sisaldab järgmisi uuendusi:

1. Liikumispiirangud on ajafiltrile alluvad.

2. Kaitstavate objektide ja liikumispiirangute täpsemas kirjelduses on kuvatud kaitse-eeskirjade lingid, mis võimaldavad leida aladel kehtivaid piiranguid.

3. Võimalik kuvada statistilisi ja väikseid kalapüügiruute. Võimalik lülitada seadete sakil. Töötab ainult veebiversioonis.

4. Võimalik kuvada avalikuks kasutamiseks määratud veekogusid. Võimalik lülitada seadete sakil. Selle kihi veekogu nimetuses on märge, kas veekogu on või pole avalikult kasutatav. Töötab ainult veebiversioonis.  

Rakenduse kasutamiseks tuleb arvutiga või nutiseadmega minna aadressile piirangud.kalateave.ee, kus nutiseadmes küsitakse, kas soovid kasutada nutiversiooni.

Tagasiside ja veateated on oodatud aadressile kalateave@ut.ee. Veateadete puhul lisage palun veateade ja täpsema kirjelduse juures olev piirangu ID.

Kalanduse teabekeskuse tegevus toimub “Euroopa Kalandusfondi 2007-2013 rakenduskava” meetme 3.1 “Ühistegevused” tegevuse “Muud ühistegevused” raames.

EMKF Rakenduskava, Euroopa Merenduse-ja Kalandusfond ja Kalanduse teabekeskus
Continue Reading
Reklaam
Kommenteeri

Jäta kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga