Connect with us

Sisuturundus

Revolutsiooniline lahendus kõrvetavale leilile

Avaldatud

kuupäeval

Revolutsiooniline lahendus kõrvetavale leilile

Saunumi lugu sai alguse, kui suur saunasõber, hariduselt soojusenergeetikainsener Andrus Vare hakkas huvi tundma, mispärast teda ja paljusid tema tuttavaid pärast korralikku saunaskäiku imelik väsimus valdab. Ta jõudis järeldusele, et see on eelkõige tingitud temperatuuri väga ebaühtlasest kihistumisest saunaruumis. Ja kui enamikes saunades on õhu süsihappegaasi sisaldus niigi soovitatust palju suurem, põhjustades väsimust ja kiirendades pulssi, siis sellises keskkonnas, kus saunakuumus on lae alla kogunenud, võib tekkida stressitunne juba sellest, et süda kulutab suurema osa organismis leiduvast hapnikust aju jahutamisele.

Võrumaalt pärit Vare oli enne Tallinnasse kolimist harjunud käima Haanjamaa suitsusaunas. Viimane on soome saunast mõnevõrra mahedama sisekliimaga, temperatuur on madalam, õhuniiskuse tase kõrgem.

„Kui oled harjunud varem pehme ja pika leiliga saunaga, siis saingi aru, miks ma linnasaunas käia ei taha. Võtsin seda kui väljakutset – tuleb leida süsteem, et sauna sisekliima oleks ühtlasem ja leil ei tabaks laval istujaid äkilise kõrvetava pahvakuna. Alguses muidugi ainult enda jaoks,“ meenutab ta oma uuringute algusaega. „Kui olin oma sauna neli korda ümber ehitanud, jõudsin lõpuks hea leili saladuse jälile. Kõigepealt tuleb soe anda kividele, need omakorda soojendavad õhku. Sestap peakski kütmine – ka puudega kütmine – toimuma leiliruumist eemal, minul näiteks sügaval tunnelis, nii et otsest kiirgust leviks võimalikult vähe.“

Lisaks kodustele katsetustele tehti Tallinna Tehnikaülikooliga sauna sisekliima ja õhu liikumise kohta saunaruumis teadustöö. Sisustatud saunalabor seisab praegugi tema maja hoovis ja teatud asjade paika timmimine jätkub. Prototroni start-up-ide konkursil 2016. aastal tuli tema kliimaseade Saunum viie parima tootearenduse sekka.

„Sain aru, et õhukihte on tarvis omavahel segada. Alguses proovisin seda tegema panna erinevaid ventilaatoreid, aga iga variandi puhul tekkis saunas kuum tuul, mis pole kaugeltki meeldiv. Pealegi ei pidanud ventilaatorid kuumuses vastu.“

Nii, samm-sammult, jõudis Vare seadme prototüübini. See võtab kerisest saunaruumi lae alla tõusnud kuuma õhu, põranda lähedalt aga näiteks uksealusest avast sissepääseva külma õhu, segab need ära ja suunab siis ühtlase voona tagasi ruumi. Proportsioon on rohkem ülevalt, vähem alt, vahekorras kas 70:30 või 60:40. Seda kõike, samuti ventilaatori töö intensiivsust võimaldavad Saunumi seadmed reguleerida. Näiteks kui külma õhku võtta juurde maksimaalselt, on tulemuseks põhimõtteliselt küllaltki leebe temperatuuriga aurusaun.

Muidugi on Saunumi aastatepikkuse arendamise käigus tekkinud teisigi huvitavaid mõtteid, mis toote juures ka kasutusele on võetud. Näiteks läheb väljasuunatav õhk üle Himaalaja soola pallidest, mis rikastavad õhku soolaioonidega, leiliviskamist saab ka automatiseerida ja on rohkelt erinevaid reguleerimisvõimalusi.

Praegu on Vare välja arendanud neli sauna sisekliima ühtlustamise seadme turunduslikku varianti. Lihtsaim, kodukasutaja seade Saunum Base, mida saab lisada juba olemasolevasse kerisega sauna, siis kerisega varustatud variant ja samuti kodusaunadesse mõeldud variant Saunum Premium, peamiselt juba n-ö avalikesse saunadesse mõeldud Saunum Professional ning uusim ja populaarsem Saunum Primary.

Saunum ei ole mitte ainult hea ja kasulik, vaid ka ilus – Saunum Premium sai möödunud aastal Eesti Disainerite Liidu auhinna Bruno parima insenertehnilise toote disaini eest.

Tänapäeva leilisaunade peamised probleemid saavad alguse väikestest kivimahuga keristest, millega võib kaasneda tugev temperatuuride kihistumine, 30–40 kraadi põrandal kuni 90–120 kraadi lae all. Tulemuseks on leil, mis kõrvetab, on lühike ning tekitab hapnikupuudust, lisaks võib tekitada peavalu.

Kuidas see töötab?

Saunumi seade pakub lahendust, segades leiliauru ja põranda lähedalt jahedamat õhku, mille tulemusel on peale leili viskamist ruumis ühtlasem temperatuur ning niiskem ja hapnikurohkem keskkond. Kiire õhu segunemisega ei teki kehal leili viskamisele järgset kuuma kõrvetust ega kaasne hilisemat saunarammestust.

Soolaioonid

Lisaks ühtlasemale temperatuurile rikastab Saunumi patenteeritud tehnoloogia leiliruumi õhku soolaioonidega, mis puhastavad õhku, vähendavad füüsilisi vaevusi, tervendavad nahka ja parandavad und.

Tervislik õhutemperatuur

Saunumi patenteeritud tehnoloogia ühtlustab leiliruumi kuumad ja külmad õhukihid ning keskmisest niiskem saun avab kiiremini nahapoorid. Nii kiireneb ainevahetus ja intensiivistub higistamisprotsess.

Helista
+372 5197 5074
Või saada meile e-kiri
info@saunum.com
www.saunum.com
Continue Reading
Reklaam
Kommenteeri

Jäta kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga