Connect with us

Kalaretk

Möödunud sügise paaliad

Avaldatud

kuupäeval

Kevin Sepp võttis möödunud aasta septembri keskpaigas koroonaviiruse kiuste taas ette üle 1000 km pikkuse kalaretke polaarjoone taha Põhja-Norra Finnmarki maakonna järvedele, et tabada punase kõhu ning maitsva lihaga arktilist paaliat.

Miks just september? Katsume oma püügiaja valida enamasti sellisesse aega, kui putukaid on juba vähem, aga jääd veel järvedel pole. Üle-eelmisel aastal olime samal laiuskraadil, kuid nädal aega hiljem ja siis oli juba kõvasti lund, samuti tõmbas järvedele ööga paiguti õhukese jääkirme peale. Kõiksuguste putukate suhtes aga, mida sealmail on lõpmata hulk, on september üsna kindla peale minek – isegi kuu alguses minnes ei ole putukad enam tüütud.

Continue Reading
Reklaam
Kommenteeri

Jäta kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga