Connect with us

Kaupmees

Microjigitamiseks vajalik varustus Kalastusspordist

Avaldatud

kuupäeval

Microjigitamisest kui väga ägedast püügiviisist oleme viimasel paaril aastal Kalastajas kirjutanud pikalt ja põhjalikult. Täna vaatame, kust saab osta vajamineva varustuse.

Tartus Anne Selveris asuv Kalastussport.ee pood on sedasorti koht, kuhu ma sean sammud siis, kui midagi on kiiresti vaja. Üle keskmise nõudlikule kalamehele on seal kõik esmavajalik reeglina olemas, eriti hea on jigitamiseks ja microjigitamiseks vajaliku kauba valik. Sten Urbanik, kes poodi peab, on ka ise kõva microjigitaja ja korraldab ka spinninguvõistluseid, seega oskab toimivaid asju soovitada.

Miks microjigitaja võiks just Kalastussport.ee kasuks otsustada? Kui sageli on nii, et ühes poes on väga hea valik jigisid ja nööre, teises tinasid ja landilõkse ning kolmandas õigeid konkse, siis Kalastusspordis on kõik need asjad ühes kohas olemas, vajadusel ka võistlustasemel. Nii saab kogu komplekti kokku ühekorraga ja pole vaja ringi sõita, et puuduolevat vajaliku kvaliteedi ja omadustega vidinat mööda ilma taga ajada.

Ritvadest pakub Sten peamiselt Savage Geari, Favourite’i ja Akara toodangut, mida on saadaval erineva hinna, pikkuse kui ka testiga. Rulle on seinast seina ja erinevates hinnaklassides, alates mõnekümnest eurost ja lõpetades tugevalt üle 100-euroste mudelitega. Ka nööre on igas hinnaklassis, nii nõudlikule võistluskalastajale kui ka pühapäevapüüdjale.

Võdikutest on Kalastusspordis tõenäoliselt Tartu parim valik Keitechi toodangut, ja mitte ainult ahvenale sobilikke mudeleid – kui juunis kohapüük lahti läheb, on Steni pood päästnud ikka välja mitmete toimivate mudelite ja värvingutega, mida mujal linna peal pole. (Kohapüügiks pakub Kalastussport veel lisaks ka Jig Iti ja Narvalit, mõlemal on nii toimivaid kui kultuslikke värvinguid.) Hea valik on ka Fanatikut, mis ahvenapüüdjatele enam pikemat tutvustamist ei vaja, ning suhteliselt uue kaubamärgina Crazy Fishi. Väiksemas valikus leiab poest Perchiku, BaitBreathi (ka kevadiseks vimmapüügiks sobivad mudelid!), Noike, Intechi jt jigisid. Jigipeadest on müügil erinevates värvides volfram- ja tinapead. Ja muidugi kõik muu microjigitamisel vajalik varustus ja abivahendid – nöörid, konksud (Kujira, Decoy, Gurza), liidriks kasutatav fluorocarbon, pöörlad, landilõksud jm.

Muudest kaupadest tuleb esile tõsta väga head Zamataro peibutussöötade ja söödalisandite valikut, head landivalikut ahvenale, haugile ja kohale jmt.

Nende ridade kirjutamise ajal olid kaubanduskeskused veel avatud, aga pole võimatu, et kevadel need koroonaviiruse leviku tõttu taas suletakse. Kuni poed on veel lahti, pange mask ette ja tulge Tartu Anne Selverisse kohale (Kalda tee 43) või siis ostke internetist: www.kalastussport.ee. Kui tavapoed peaks ikkagi kinni minema, siis jääb muidugi ainult internetipoe variant. Kalastusspordi e-pood teenindab kiiresti ja kaup on reeglina kohal juba järgmisel päeval.

Kaks komplekti microjigitamiseks

Algajale

Ritv: Savagear MPP2 (1,98 m, 3–10 g) 39 EUR

Rull: Surf Master River Blade 2000 35 EUR

Nöör: Akara Ultra Light 4X (100 m, 0,08 mm, 4,50 kg) 13 EUR

Liider: Yamatoyo Fluoro Shock Leader (0,205 mm, 30 m) 5.90 EUR

Landilõksud 3.90 EUR/pakk

Võdikud Crazyfish alates 2.60 EUR/pakk

Tšeburaskad, jigipead alates 0.35 EUR/tk

Kokku ca 100 EUR

Nõudlikule kasutajale

Ritv: Crazy Fish Inspire Micro Jig Special (1–7 g, 2,0 m, extra fast) 112 EUR

Rull: Akara Ultra Sport AUS-2000 (10+1 laagrit, 0,14/115 mm, 5,2:1) 103 EUR

Nöör: Sunline Small Game PE HG (150 m, 6 lb e 2,9 kg, 0,104 mm) 49.90 EUR

Liider: Yamatoyo Fluoro Shock Leader (0,205 mm, 30 m) 5.90 EUR

Landilõksud 3.9 EUR/pakk

Võdikud Keitech 6.50 EUR/pakk, Crazyfish alates 2.90 EUR/pakk

Tseburaskad, jigipead (soovitavalt volframist) alates 0.70 EUR/tk

Kokku ca 300 EUR

Ostes Kalastusspordist kogu komplekti, küsi alati soodsamat hinda!

Continue Reading
Reklaam
Kommenteeri

Jäta kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga